Máme stále stísněný pocit. Studentka filozofie popsala první den výuky

V sídle Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze začala v pondělí opět výuka, studenti se vrátili na letní semestr. Stalo se tak poprvé od prosincové tragédie, kdy student této školy zastřelil v budově 14 lidí a dalších 25 zranil. Pak si sám sáhl na život.

Návrat nebyl pro nikoho z nich jednoduchý, někteří vstupovali do budovy rozechvělí, na tvářích dalších byl znát strach. "Fakulta se sice vrátila do běžného provozu, člověk se tam cítí přesto jinak. A to proto, že si zkrátka vybavuje, že dveře, které jsou čerstvě natřené a opravené, dříve nebyly natřené ani opravené z důvodů údržby," popsala TN.cz své pocity jedna ze studentek.

[chooze:article;value:540625]

​"Cedule na výtahu a u vstupu do 4. patra jsou nyní připomínkou tragické události z 21. prosince. Vyvolává ve všech stísněný pocit," dodala rozechvělým hlasem.

Vyučující příliš sdílní nebyli. "Nezlobte se, raději vám odpovídat nebudu," byla jejich nejčastější reakce.

Ve škole funguje ochranná služba a interventi, kteří přivedli psa s canisterapeutickým výcvikem. Studentům a zaměstnanců budou k dispozici celý týden. 

"Snažíme se nevybočovat nijak z toho běžného režimu. Je posílená psychosociální podpora. Máme na budově krizové intervenisty z Červeného kříže a dalších neziskových organizací," uvedla proděkanka pro vnější vztahy a další vzdělávání Michaela Slussareff.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.