Maminka chtěla koupit autistické Terezce telefon. Místo mobilu přišly boty

[chooze:gallery;value:32436]

Své autistické dcerce chtěla udělat paní Lenka ze Vsetínska radost, a tak přes internetový bazar objednala iPhone za 2 500 korun. Samotnou ji udivilo, že je telefon tak levný. 

Obchodník to odůvodňoval vypršením smlouvy na skladové zásoby. Následně jí psal, že zásilka dorazila na nejbližší logistické sběrné místo. Když se k paní Lence krabice konečně dostala, mobil v ní nebyl. Vevnitř našla jen boty.

"Hned jsem to oznámila na policii. Ti mi řekli, že mě podvedli a už to nedohledají. Peníze už prý neuvidím," uvedla pro TN.cz maminka malé Terezky.

[chooze:article;value:510536]

"Na stanici byla, oficiálně ale žádné informace o případu nemáme, jelikož odešla předtím, než se vše sepsalo," řekl TN.cz policejní mluvčí Petr Jaroš. "Pokud to chce řešit legální cestou, má k tomu dále možnost," dodal.

Vzhledem k tomu, že nešlo o oficiálního prodejce, nelze aplikovat zákon na ochranu spotřebitele. "Jedná se o občanskoprávní spor, v němž se lze domáhat práva soudní cestou. Případně by se mohlo jednat o trestní čin podvodu, a to by řešila policie, ale tam se to zase řídí výší částky, o kterou je dotyčný poškozen. Česká obchodní inspekce nemá v těchto případech žádné pravomoce," sdělila TN.cz mluvčí České obchodní inspekce Jana Jelínková.

Muž měl zdědit miliony. Místo toho mu z účtu zmizelo deset tisíc (6/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.