Maminka popálené Natálky: Nechci, aby žháře pustili z vězení, nespíme z toho

Na noc z poloviny dubna 2009 nikdy nezapomenou. Žháři zaútočili na jejich dům, Natálce tehdy nebyly ani dva roky. Nyní se maminka Natálky Anna Siváková nechce smířit s tím, že by dva ze čtyř útočníků mohli opustit věznici. "Nebyla bych ráda, kdyby je propustili," vysvětluje.

​Popálenou dívku budou nejspíš celý život trápit následky popálenin, a kvůli špatnému zdravotnímu stavu dokonce její maminka odmítla tento týden natáčení TV Nova. "Když jsem se dozvěděla, že ti dva požádali o podmíněné propuštění, celou noc jsem nespala," uvádí Anna Siváková.

[chooze:article;value:484249]

Natálka je podle ní také ve špatném psychickém stavu. "Nezvládá časté návštěvy nemocnice a operace. Kvůli velkému počtu prodělaných narkóz také zapomíná," uvádí maminka.

Dívka má problémy ve škole. Navštěvuje devátý ročník základní školy a je jí 15 let. I kvůli dalším plánovaným operacím se Natálka nejspíš nebude hlásit na střední školu. Časté pobyty v nemocnici by studium podle Anny Sivákové znemožnily.    

O podmíněné propuštění zatím požádali dva komplici žhářského útoku, další dva odsouzení zatím tuto možnost nemají. V cele jsou od roku 2009.​

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.