Maminka si myslela, že její syn potřebuje brýle. Diagnóza od lékaře ji zdrtila

Třiatřicetiletá Sophie Huntová z anglického Stockportu žila se svou rodinou normální život, když se jim náhle převrátil vzhůru nohama. Svůj příběh popsala deníku Manchester Evening News. Vše začalo v září, když její pětiletý syn Lenny začal pociťovat únavu a bolesti hlavy. Vzala ho k lékaři na krevní testy, výsledky ale byly v normě.

Bolesti hlavy se však u chlapce zhoršovaly a Sophie pojala podezření, že by za tím mohly stát problémy se zrakem a její syn by mohl potřebovat brýle. Vzala ho proto na vyšetření očí, kde se ale dozvěděla, že chlapec bude muset na další testy. Nejbližší termín byl až za tři měsíce.

[chooze:article;value:472921]

​Žena, znepokojená stavem svého dítěte, tak dlouho odmítla čekat a objednala ho na soukromou oční kliniku. Tehdy ještě netušila, jak zásadní rozhodnutí to bylo. Vyšetření totiž odhalilo, že Lenny má oteklé oční nervy. Rodina tak byla poslána do nemocnice, kde lékaři provedli CT vyšetření a zjistili, že chlapec má na mozku nádor o velikosti pěsti dospělého člověka.

"Doktor nás vzal do pokoje a řekl nám to. Nedokážu popsat, jak zničeně jsem se cítila. Nevěděla jsem, co mám dělat. Je to prostě nejhorší noční můra každé matky. Je to vaše dítě a děláte pro něj všechno, co je ve vašich silách," svěřila se Sophie.

Jen několik dní po děsivém zjištění musel chlapec podstoupit operaci. Tím to ale nekončí, čeká ho totiž chemoterapie. "Je to gliom mozku v pokročilém stupni, takže léčba není příliš úspěšná," řekla Sophie. Přesto se prý cítí nejlépe za uplynulé měsíce. "Nádor byl na docela přístupném místě, odstranili většinu. Teď má čistý štít pro zahájení chemoterapie. Je to agresivní forma rakoviny, a proto je to tak děsivé," doplnila.

[chooze:article;value:462247]

​Rodiče i lékaři byli překvapení, jak rychle se chlapec z operace zotavil. "Tři dny měl oteklé oči, pak dostal infekci, která mu způsobila halucinace. Teď už chodí, mluví, jí. Je sám sebou po sedmi dnech, je prostě úžasný," napsala Sophie na svém facebooku, kde zároveň varovala rodiče, aby si dali pozor na podobné příznaky.

"Lenny byl unavený a většinu dne prospal. Také si stěžoval na neustálou bolest hlavy a bylo mu špatně, hlavně ráno. To vše se rozjelo jen čtyři týdny před tou hroznou zprávou," popsala chlapcův stav.

V Česku přibývá pacientů s rakovinou kůže:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.