Maminka si najala firmu na hubení hmyzu v bytě. Den poté jí zemřelo miminko

Tragédie se odehrála minulý týden ve středu v jednom z bytů na sídlišti v polském Lubinu. Mluvčí okresní prokuratury v Lehnici Lidia Tkaczyszynová webu Lubin.pl potvrdila, že případ vyšetřuje. "V časných ranních hodinách zavolala matka záchrannou službu kvůli stavu dítěte. Po příjezdu lékař konstatoval smrt," uvedla. 

Dítě zemřelo ve spánku, přesnou příčinu by měla odhalit soudní pitva. Vyšetřovatelé ale podle polských médií nevylučují, že měsíc a půl staré miminko zabil insekticid, který den předtím v bytě použila najatá firma k likvidaci švábů. 

[chooze:article;value:494863]

​"V současné době ještě nemáme k dispozici znalecký posudek o příčině smrti. Objasňujeme veškeré okolnosti," řekla ve čtvrtek Tkaczyszynová. 

Jak uvádí polská tisková agentura PAP, přípravek na hubení hmyzu neměl být pro lidi nebezpečný. Starším sourozencům se nic nestalo, malé miminko ale výpary mohly otrávit. Matka holčičky podle prokuratury nic nezanedbala, kojenec byl před smrtí v dobrém zdravotním stavu. 

"V tomto ohledu jsme provedli podrobné šetření a hodnocení je jednoznačné. V tuto chvíli není důvod hovořit o jakémkoliv zanedbání péče po porodu. Dítě mělo všechna potřebná vyšetření a očkování," zdůraznila mluvčí okresního zastupitelství. 

V Česku odstartovaly plošné deratizace potkanů. Hlodavci zamořili řadu měst (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.