Maminku zabilo oblíbené jídlo. O život bojovala skoro dva týdny

64letá Donna Venturová si loni v dubnu zašla s manželem Jonem do sushi restaurace na oběd. Ženě se po jídle udělalo ale tak špatně, že skončila v nemocnici na jednotce intenzivní péče. Zemřela o 12 dní později na úplné selhání ledvin a jater. "Je neuvěřitelné, že by oběd mohl skončit umístěním na jednotce intenzivní péče," řekl Jon Ventura webu KBZK.

Popsal mu také poslední dny své ženy. Donnu prý bolelo celé tělo a nemohla sama dýchat.

Dojemná slova na rozloučenou

Nezvládla už ani mluvit, tak jí Jon dal papír a červené pero, aby mohla napsat, co chce říct. "Nejsem si jistá, jestli to vydržím mnohem déle," posteskla si Donna v jednom ze vzkazů. Jon prý nikdy nezapomene na poslední zprávu. "Miluji vás," napsala Jonovi a jejich synovi.

Když ji naposledy viděl, tak jí prý přísahal, že požene viníky k odpovědnosti. Žaluje proto nyní majitele restaurace "Dave's Sushi" v americké Montaně, která navzdory tragédii stále zůstává otevřená. 

[chooze:article;value:551048]

​Donna přitom nebyla jediná, kdo měl po návštěvě restaurace zdravotní problémy. Těžce onemocnělo celkem 51 hostů, a dokonce zemřel ještě jeden další člověk, uvedl web New York Post. Problém byl zřejmě ve složení sushi speciality. Ta obsahovala smrže, které jsou přitom běžně jedlé. Postižení ale jedli houby syrové a v takovém stavu jsou jedovaté.

Restaurace byla měsíc zavřená, ale pak zase otevřela. Místní zdravotní úřad přitom odhalil desítky dalších přestupků ze strany restaurace.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.