Manželé se poznali na korunovaci Alžběty II. Po 70 letech oslavili i nástup Karla III.

Příběh Dona a Sheily Naldrettových je jako z pohádkové knížky. Poprvé se setkali před téměř 70 lety, a to 2. června roku 1953 na korunovaci královny Alžběty II. Jednu z největších událostí 20. století v té době sedmnáctiletá Sheila sledovala s kamarádkou Janet. Don se slavnosti účastnil také, ale z úplně jiného důvodu.

Vedení Coldstreamského gardového pluku ho totiž povolalo z Tripolisu, kde sloužil, aby se zúčastnil korunovace a kráčel za královniným kočárem. Chvíli po obřadu se v kavárně setkal se svou budoucí ženou Sheilou, byla to prý láska na první pohled.

[chooze:article;value:503548]

"Šla jsem tehdy s Janet do kavárny. Bylo tam asi šest nebo sedm strážců, hned jsem si ho všimla, byl tak hezký," prozradila pro portál Mirror 87letá Sheila Naldrettová.

"Když mě viděl, řekl prý svému příteli, že si mě jednou vezme. Pro nás oba to byla láska na první pohled. Domluvili jsme se na dvojitém rande, ale jeho přítel nakonec nemohl přijít a moje kamarádka také odpadla. Takže jsme si zbyli jen my dva, prošli jsme se po Clapham Common a pak jsme šli do hospody," zavzpomínala teď už dvojnásobná prababička na první schůzku s mužem.

[chooze:article;value:503301]

"Vůbec nemohl uvěřit tomu, že jsem ještě nikdy předtím v hospodě nebyla. Bylo mi pouhých 17 let a chodila jsem tak akorát do nedělní školy," popsala webu Adomonline Sheila první reakci manžela. S Donem se pak dál scházela až do doby, než ho vedení opět odvolalo pryč.

Když se v lednu vrátil, hned ji požádal o ruku. "Zasnoubili jsme se na poli ve Steyningu, kde vyrůstal. Tam přede mnou poklekl na koleno," vzpomíná žena. 17. srpna 1956 se vzali, ačkoli svatbu rodiče ani jednoho z nich neschvalovali. Sheila totiž pocházela z Londýna a dostalo se jí soukromého vzdělání a Don byl z anglického venkova.

[chooze:article;value:503338]

"Když mě táta vedl uličkou, řekl mi, že tomu dává šest měsíců. Definitivně jsme mu dokázali, že se mýlil, protože letos v srpnu budeme manželé 67 let," dodala Sheila. Po svatbě se s Donem přestěhovali do Brightonu a měli spolu tři děti. Ty jim daly 7 vnoučat a 2 pravnoučata.

Karel byl korunován králem. Z balkónu pozdravil davy (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.