Manželka Bruce Willise promluvila o jeho stavu. Možná neví, co se děje, řekla

Emma Hemingová Willisová se všemi silami snaží zvýšit povědomí o frontotemporální demenci (FTD). Lékaři ji jejímu muži diagnostikovali na počátku tohoto roku. "Učím se, že demence je těžká. Je to těžké pro člověka, kterému byla diagnostikována. Je to těžké pro rodinu. A jinak to není ani pro mě, Bruce a naše holky. Když říkají, že je to rodinná nemoc, tak opravdu je," řekla Willisová v pořadu Today.

Bruce a Emma spolu mají dvě dcery – jedenáctiletou Mabel a osmiletou Evelyn. Herec má také tři dcery s bývalou manželkou Demi Mooreovou, a to Rumer (35), Scout (32) a Tallulah (29). Willisová je k dětem ohledně otcova zdraví upřímná.

​"Nejdůležitější bylo, abychom byli schopni říci, co to bylo za nemoc, a vysvětlit, co to je. Když víte, co je to za nemoc z lékařského hlediska, dává to všechno smysl. Nechtěla jsem, aby tu bylo nějaké stigma nebo stud ohledně jeho diagnózy nebo jakékoliv formy demence," vysvětlila hercova manželka svůj přístup.

[chooze:article;value:507277]

Vědět přesnou diagnózu bylo pro Emmu "požehnáním i prokletím". "Není to o nic méně bolestivé, ale přijímat a vědět, co se Bruceovi děje, činí všechno o trošku jednodušší," řekla hercova manželka. Na otázku, zda si Bruce nyní uvědomuje svůj stav, odpověděla, že "je těžké to vědět". Lidé trpící tímto onemocněním mohou ztratit schopnost sebeuvědomění a vnímat, že se nějak změnili.

FTD je nevyléčitelná nemoc, během které dochází k zhoršování a postupné ztrátě funkcí určitých částí mozku. Typickými příznaky jsou změna charakteru, porucha zpracování emocí nebo postupující ztráta řeči (afázie). Tento typ demence se objevuje u lidí ve věku okolo 50 let.

[chooze:gallery;value:30432]

Rodina Bruce Willise jeho diagnózu oznámila v únoru 2023:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.