Manželka "El Chapa" Guzmána byla propuštěna z amerického vězení

Coronelová byla v listopadu 2021 odsouzena ke třem letům vězení poté, co přiznala vinu v obviněních souvisejících s drogovým impériem svého manžela. Součástí jejího trestu byl také čtyřletý dohled po propuštění a propadnutí částky 1,5 milionu dolarů.

"Můžeme potvrdit, že Emma Coronel Aispurová byla dnes 13. září 2023 propuštěna z vazby Federálního úřadu pro vězeňství (FBOP)," uvedla mluvčí Randilee Giamussoová v e-mailu pro CNN. "Z důvodu ochrany soukromí, bezpečnosti a ochrany FBOP neposkytujeme další informace o osobách, které již nejsou v naší péči," dodala.

[chooze:article;value:293511]

Coronelová, která má dvojí občanství, tedy americké a mexické, během vynesení rozsudku vyjádřila hlubokou lítost nad svým zapojením do Guzmánova byznysu a spoluprací s kartelem Sinaloa a nad škodami, které mohla způsobit.

https://twitter.com/CNN/status/1702046715287683491

Guzmán přezdívaný "El Chapo" (Prcek), který dvakrát uprchl z mexického vězení, si odpykává doživotní trest v coloradské věznici Supermax poté, co byl v roce 2019 odsouzen za účast na zločinném spolčení, obchodování s drogami a střelnými zbraněmi. Prokuratura ho označila za "nelítostného a krvežíznivého vůdce" mexického kartelu Sinaloa.

Na členy tohoto kartelu, který stále funguje, uvalila Bidenova administrativa v únoru sankce za jejich zapojení do nelegálního a smrtícího obchodu s fentanylem a metamfetaminem, uvedli američtí představitelé.

Roman Janoušek byl propuštěn z vězení. Soud vyhověl jeho stížnosti (12/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.