MAPA: Česku hrozí povodně. Meteorologové rozšířili výstrahu

Výstraha před povodněmi platí od úterý na velké části Česka. ČHMÚ varuje před možností záplav způsobených srážkami a také tajícím sněhem, kvůli kterému se mohou rozvodnit řeky. Meteorologové očekávají možnost vyhlášení stavu bdělosti.

Prvotní varování, která začala platit v 6 hodin ráno, se vztahovala na většinu Plzeňského kraje (Blovice, Domažlice, Horšovský Týn, Klatovy, Nepomuk, Nýřany, Plzeň, Přeštice, Rokycany, Stod, Stříbro a Tachov).

[chooze:article;value:532387]

​Dopoledne se k nim pak přidaly i další oblasti. Od 18 hodin bude varování před možnou povodňovou bdělostí platit i ve Středočeském (Příbram), Jihočeském (Blatná, České Budějovice, Dačice, Jindřichův Hradec, Milevsko, Písek, Soběslav, Tábor, Trhové Sviny, Třeboň, Týn nad Vltavou, Vodňany), Pardubickém (Polička), a Jihomoravském kraji (Znojmo) a na Vysočině (Bystřice nad Pernštejnem, Moravské Budějovice, Nové Město na Moravě, Telč).

ČHMÚ doporučuje lidem žijícím v oblastech zasažených výstrahou držet se dál od vodních toků. V každém případě by se měli vyvarovat koupání, plavání, jízdy lodí nebo pohybu v korytě toku. Mohou se zvednout hladiny řek a hrozí také, že se z podmáčené půdy budou vyvracet stromy. Výstraha platí až do čtvrtečního poledne.

Obleva a déšť. Mrazy mají dorazit až v příštím roce:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.