MAPA: ČHMÚ vydal výstrahu. V devíti krajích a Praze hrozí povodně

Výstrahu před nebezpečím povodní vydal v pondělí ČHMÚ. První stupeň povodňové aktivity, tedy povodňovou bdělost, vyhlásil ústav v Praze. Platí od 10:35 až do odvolání.

Praha však nezůstane jediným místem ohroženým rozvodněnými řekami. Od úterní čtvrté hodiny odpoledne bude nebezpečí povodní hrozit také ve Středočeském (Hořovice, Příbram) a Plzeňském kraji (Blovice, Domažlice, Horšovský Týn, Klatovy, Kralovice, Nepomuk, Nýřany, Plzeň, Přeštice, Rokycany, Stod, Stříbro, Tachov).

[chooze:article;value:534088]

​V úterý večer pak bude výstraha platit na většině území Čech. Na pozoru před povodněmi se budou mít navíc Středočeský (Čáslav, Mělník, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Poděbrady), Jihočeský (Blatná, Český Krumlov, Písek, Prachatice, Strakonice, Vimperk, Vodňany), Plzeňský (Horažďovice, Sušice), Karlovarský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký, a Pardubický kraj (Česká Třebová, Hlinsko, Holice, Chrudim, Litomyšl, Pardubice, Přelouč, Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto, Žamberk) a Kraj Vysočina (Chotěboř).

​Meteorologové v souvislosti s výstrahou doporučují bedlivě sledovat situaci a hladiny blízkých řek. Ty se mohou rozvodnit, i když se pravděpodobně nevylijí z břehů. Lidé by se měli vyvarovat koupání, plavání, jízdy lodí a pohybu v korytech řek.

Česko sužovala velká voda. 3. povodňový stupeň platil na Boží hod na 20 místech:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.