Moderní bydlení

MAPA: Déšť rozdělí Česko na polovinu. Meteorologové řekli, kde zaprší nejvíc

Český hydrometeorologický ústav vydal mapu zobrazující očekávané srážky během dne. Úterý se totiž podle předpovědi ponese ve znamení deštivého počasí, které rozdělí Česko na polovinu.

"Dnes očekáváme v Čechách a na západě Moravy místy déšť nebo přeháňky. Srážky by měly být četnější v severní polovině Čech. Jinak se bude občas ukazovat i sluníčko," uvedli meteorologové.

​Nejchladněji by během dne mělo být na severu Čech, kde bude kvůli oblačnosti kolem 13 stupňů Celsia. Pro zbytek republiky meteorologové hlásí, že by měly teploty vzduchu vystoupat na 14 až 18 stupňů.

[chooze:article;value:576288]

​Deštivo bude i v dalších dnech. Ve středu by se měl déšť objevit už na většině území. Teploty se podle meteorologů vyhoupnou na 10 až 15 stupňů a v Čechách až na 17. V noci klesnou k 10 až 6 stupňům.

Ve čtvrtek se má déšť nebo přeháňky objevit místy a s postupem dne se rozšíří na většinu území. Přes den se teploty vyšplhají na 10 až 14 stupňů a v noci se propadnou na 9 až 5 stupňů.

Místy déšť nebo přeháňky hlásí meteorologové i na pátek. Během dne naměříme 9 až 13 stupňů a v noci stejně jako v předchozí den pouhých 9 až 5 stupňů.

A jinak tomu nebude ani o víkendu. V sobotu má pršet zejména v jihovýchodní polovině území a v neděli zpočátku na východě. Teploty se přes den dostanou v sobotu na 10 až 14 stupňů a v neděli na 12 až 16. V noci spadnou k 10 až 5 stupňům.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.