MAPA: Silný vítr a vydatný déšť. Do Česka se přihnala ostrá změna počasí

Čtvrtek přinesl na většinu území Česka vydatný déšť. Už od brzkých ranních hodin prší hlavně v Čechách, nejvydatněji na severu. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se ale déšť nevyhne ani Moravě a Slezsku.

"Dnešek přinese déšť na většinu území Čech, na Moravě a ve Slezsku bude po většinu dne nejdříve ojediněle, srážky tam přijdou až později odpoledne a večer," uvedli meteorologové ve čtvrtek krátce po sedmé hodině ranní.

[chooze:article;value:542521]

​Pršet bude i na horách. "Na návětří hor počítáme s trvalejšími srážkami. Za celý dnešní den může na jihozápadním návětří Jizerských a Orlických hor a Krkonoš, případně také Šumavy, spadnout i kolem 40 mm," dodal ČHMÚ.

Právě na horách se mají objevovat i silnější nárazy větru. Ten má nejčastěji dosahovat rychlosti 70 km/h. Nárazový vítr, který dosáhne rychlosti zhruba 55 km/h, se přižene také do severozápadní poloviny Čech.

​Teploty se během dne budou držet stále nad průměrem. Odpoledne vystřelí rtuť teploměru na 7 až 11 °C. Meteorologové předpokládají, že se letošní únor stane historicky nejteplejším zaznamenaným únorem na našem území.

Počasí vylákalo z úlů včely. Příchod mrazů by mohl znamenat pro chovatele problém:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.