MAPA: Sněží a chcete vyjet na cestu? Portál vám ukáže udržované silnice

Na interaktivní mapě s aktuálními pozicemi aut údržby najdete informaci nejenom o tom, kterou cestu silničáři zrovna prohrnuli či posypali, ale také to, před jak dlouhou dobou. Na mapě jsou vidět dva druhy vozidel – ty od Střediska správy a údržby dálnic (SSÚD) a ostatní vozidla.

Silnice jsou barevně označené zeleně v případě, že tam byla údržba v poslední půlhodině, oranžová znamená, že od průjezdu silničářů uplynulo 30 až 60 minut, červená značí poslední údržbu před jednou až třemi hodinami a modrá před třemi až šesti hodinami.

[chooze:article;value:531282]

​"Silnice, která není barevně označená, nebyla v posledních šesti hodinách jakkoliv ošetřena," doplnil mluvčí ŘSD Jan Rýdl. "Je to určitě užitečná informace pro řidiče. Protože ví, jestli je ta oblast udržovaná, jestli jezdí pluhy, jestli jezdí sypače. Bohužel tam není plán, nikdo neví, za jak dlouho ten sypač a jestli vůbec přijede," zhodnotil dopravní expert Jan Pechout.

Při používání mapy je potřeba mít na vědomí, že za poměrně krátkou dobu může napadnout více sněhu, a přestože tak od průjezdu silničářů mohlo uplynout jen několik desítek minut, silnice nemusí být ve stoprocentní formě. Na interaktivní mapu se můžete podívat zde na stránkách ŘSD.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.