Marcel chtěl na dálnici pomoct kamarádovi. Auto jej smetlo před očima ženy a dětí

Marcelova rodina z Moravského Lieskového se v neděli vracela z dovolené v Bulharsku spolu se dvěma kamarády. Na letišti v Bratislavě si před víkendem nechali auta a těmi poté jeli domů. Marcel řídil BMW, Marcelův spolupracovník Tomáš s partnerkou jeli mercedesem, píše deník Nový Čas.

Kolegovi Tomášovi se na dálnici rozbilo auto, zavolal proto Marcelovi, že má poruchu. Dohodli se, že zastaví spolu. "Tomáš přistavil svůj mercedes až ke svodidlům ve třetím pruhu. Marcel zastavil též. Hned řekl své rodině, manželce i dětem, aby vyšly z auta a postavily se na pole za svodidla, aby nebyly v cestě," vypověděl deníku Nový Čas otec Marcela.

[chooze:article;value:526569]

​Do Marcela pak na dálnici před očima jeho rodiny narazilo auto značky Audi. "Nyní nevím, jestli šel do kufru, nebo byl na straně, ale přijíždějící auto ho zasáhlo tak, že měl úplně otočenou páteř," popsal Marcelův otec.

Kolem místa nehody jela náhodou lékařka, která zastavila a těžce zraněnému pomohla. Poté přijela záchranná služba. Marcelova zranění vnitřních orgánů a pánve si vyžádala okamžitý převoz vrtulníkem do bratislavské nemocnice. Po poskytnutí neodkladné péče jej lékaři uvedli do umělého spánku.

"Navzdory enormní snaze našich zdravotníků se muže bohužel už nepodařilo zachránit a zraněním krátce po převozu podlehl," uvedla podle webu Noviny.sk policejní mluvčí Silvia Šimková. Přesnou příčinu a okolnosti, za kterých se nehoda stala, policisté stále vyšetřují.

Hromadná nehoda zablokovala dálnici D1. Na Pardubicku zemřel 14letý mladík:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.