Marcela s dětmi uvízla v Itálii, kroupy jim zničily auto. "Pojišťovna na nás kašle!"

[chooze:gallery;value:32539]

Rodina z Česka si užívala dovolenou v Itálii, kam vyrazila s karavanem. Na cestě zpátky domů se zastavila na severu Itálie, kde se rozhodla strávit noc v kempu poblíž Lago di Garda. Právě na tuto oblast na začátku týdne udeřily extrémně silné bouřky, které s sebou přinesly i rekordně velké kroupy s průměrem až 19 centimetrů. Více si přečtěte v tomto článku

Takové kusy ledu už dokážou nadělat pořádnou spoušť, o čemž se přesvědčila právě i dotyčná rodina. "Zničily nám auto, nemůžeme se kvůli tomu dostat do Čech. Je nepojízdné. Chvilku jsme s tím zkusili jet, ale padají z toho dovnitř střepy skla," popsala traumatický zážitek paní Marcela.

Přetížené autoservisy

Za normálních okolností by nebyl problém vůz opravit v jednom z tamních servisů. Mimořádně silné krupobití ale v regionu nadělalo takové škody, že Marcelina rodina není jediná, která potřebuje vyměnit okna u automobilu. "V Itálii došla skla," posteskla si žena. A její zoufalství umocnila komunikace s pojišťovnou. 

[chooze:article;value:514920]

​"Allianz absolutně nic nedělá. Platím přes 20 tisíc, mám havarijní pojištění, rozšířené pojištění na kroupy a oni se na mě úplně vykašlali. Třicet hodin v kempu s malými dětmi, pláčou, mám je úplně vystresované. Třicet hodin tam permanentně volám, říkají mi, že za pět minut se mi ozvou, a nikdo nezavolá, tak pak volám znovu. Je to strašná situace," svěřila se maminka. 

Rodina si začala shánět servis na vlastní pěst – Marcela totiž hovoří italsky. "Všude nám zavírali před nosem, nikde neměli skla. V posledním servisu jsem začala brečet a sesypala se, majitelům se mě zželelo a volali všude možně," pokračovala žena. Nakonec se jim podařilo sehnat sklo, a pokud se nic nepokazí, ve čtvrtek by se rodina mohla vydat na cestu domů. 

Speciálně organizovaná pomoc

Marcela teď řeší, jaký bude další postup s pojišťovnou. "Při jednom hovoru mi řekli, že nám proplatí náklady, při jiném, že ne, protože to musí být smluvní servis," řekla a dodala, že situace v severní Itálii rozhodně neumožňuje si vybírat mezi jednotlivými autoservisy. Jejich přetíženost redakci TN.cz potvrdila i mluvčí pojišťovny Allianz Marie Petrovová. 

[chooze:article;value:514980]

​"Tato oblast zaznamenává obrovský nápor na odtahové služby a autoservisy, které nestíhají zcela pokrýt potřeby motoristů, včetně těch zahraničních," uvedla. Ze zasažené oblasti v severní Itálii se podle ní firmě ozvala necelá dvacítka klientů. 

"Spolu s naší asistenční službou Allianz Partners proto připravujeme speciálně organizovanou pomoc právě pro tyto klienty, abychom jim co nejrychleji pomohli při návratu do ČR. S klienty, kteří se na nás obrátili, jsme v kontaktu a budeme je o dalším postupu informovat," přislíbila Petrovová. 

Podívejte se na záběry z Itálie po pondělních bouřkách: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.