Margita se odhodlal k těžkému kroku. Ostatky milované Hanky uložil do hrobky

Poslední rok byl pro operního pěvce Štefana Margitu nesmírně náročný. Loni v létě totiž přišel o svou milovanou manželku Hanku. Ta mu nesmírně chybí a se svou ztrátou se tak stále snaží vypořádat.

Nyní se však po více než 12 měsících od posledního rozloučení odhodlal k opravdu těžkému kroku. Urnu s ostatky Zagorové, kterou měl doma ve svém bytě, uložil v neděli do rodinné hrobky na pražském Vyšehradě.

[chooze:article;value:519521]

"Moji drazí přátelé, dovoluji si vám oznámit, že včera v naprosté tichosti jen v rodinném kruhu jsem na Vyšehradě za zvuku nádherných zvonů uložil moji drahou Hanku. Děkuji za vaši přízeň," napsal Margita v pondělí na facebooku. K příspěvku přiložil fotografii náhrobku, na kterém je jméno Zagorové. Hrob zdobí obrovská kytice a zapálená svíčka.

Zagorová zemřela 26. srpna 2022, kdy podlehla komplikacím spojenými s poruchou krvetvorby, kterou trpěla od mládí. Velmi jí navíc přitížily také následky těžkého covidu-19, se kterým se potýkala v roce 2020. Patřila k nejpopulárnějším českým zpěvačkám. Její hity zná prakticky každý.

Za Margitu byla provdaná 30 let. Ten se po její smrti stáhl a přestal komunikovat s okolím. Tehdy nezvedal telefon ani svým přátelům. Nereagoval dokonce ani na kondolence.

Jako poctu Hance představil Margita bankovku s její tváří. Podívejte se: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.