Marocké město, kde se teploty nemění. Africká země nabízí unikát

Let do Agádíru trvá zhruba čtyři hodiny. Město je známé tím, že se tam slunce přes mraky prodere většinou až kolem poledne. Na druhou stranu místní letoviska provoz nepřerušují ani v zimě. "Agadír se vymyká svými teplotami. V zimě se zde pohybují okolo 26 °C, když je nejtepleji, a v létě, když jsou v Maroku běžné čtyřicítky, je tu stále těch 26 °C," uvedla delegátka cestovní kanceláře Blue Style Marcela Rusňáková.  

Současný Agádír je poměrně nové město. Vzniklo v roce 1960 poté, co doslova vstalo z mrtvých. Po krátkém zemětřesení tam totiž zemřelo zhruba 17 tisíc místních kvůli úctě k nim bylo město vybudováno o kousek vedle. V současné době se rychle rozrůstá, a to včetně hotelových komplexů.

[chooze:article;value:558079]

Z Agádíru se můžete vydat do dalších neméně zajímavých destinací. Jednou z nich je například historický Marrákeš, kde naleznete staré město s kilometry uliček obklopených místními trhovci. Platit můžete buď místními dirhamy, přičemž za jeden dirham dáte zhruba 2,30 koruny, nicméně téměř všude zaplatíte eurem nebo americkým dolarem.

Pokud jste romantici, měli byste určitě vyrazit na písečné duny na Sahaře. Za malý poplatek se může svézt na velbloudovi nebo si půjčit čtyřkolku nebo zažít nepřekonatelný západ Slunce. Zároveň si můžete pohled na poušť dopřát i ze vzduchu, konkrétně při letu horkovzdušným balonem. Zajímavostí navíc je, že tyto balony mají české kořeny, byly totiž vyrobeny v Brně.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.