Masakr v egyptské Hurghadě: Žralok u pláže roztrhal muže, další lidi napadl

Žralok na pláž hotelu Dream Beach v egyptské Hurghadě připlaval po 15. hodině. Redakci TN.cz na krvavý incident upozornilo několik čtenářů, kteří jsou v oblíbeném letovisku na dovolené. Odehrál se jen pár metrů od břehu.

"Napadl turistu, nejspíš z Ruska. Byl to žralok tygří," hlásil jeden z nich. Hoteloví hosté všechno zachytili na kameru, masakru jich přihlížely desítky.

Muž má být podle svědků po smrti, několik dalších lidí měl mořský predátor poranit. K oběti spěchal patrně záchranář na menší loďce, pomoct už však nedokázal. Místní úřady vyhlásily zákaz vstupu do vody.

[chooze:article;value:506331]

Ruský konzulát v Egyptě ale vydal varování pro ruské občany, píše portál BZI. "Při koupání doporučujeme ostražitost," uvedl.

Podle systému DROZD je v Egyptě momentálně 250 českých občanů. "Čísla jen pro Hurghadu nemáme, doporučení vydávat nebudeme," řekl TN.cz mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake. "Nemáme informace, že by mezi zraněnými byli Češi," doplnil.

Smrt Čecha

​Před pěti lety, v srpnu 2018, zabil žralok v Egyptě turistu z Česka. Dvaačtyřicetiletý muž byl v letovisku Marsá Alam na dovolené s rodinou. 

Osudným se mu stalo šnorchlování. "Když někdo šnorchluje nebo plave, jde z něj stříbrná záře, a to láká žraloky. Ti to přichází prozkoumat a očichat," vysvětlil tehdy tamější starosta Atego Wagdy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.