Masakr v Polsku. Našli vyvražděnou rodinu, mezi pěti mrtvými je i dítě

Policisté z polského města Chodziez nejprve po 20. hodině dostali hlášení o nálezu dvou těl uvnitř jednoho z rodinných domů. Po příjezdu na místo ale našli ještě další tři oběti, prozradila policejní mluvčí Karolina Smardz-Dymeková portálu Polsat News.

O život přišli příslušníci jedné rodiny, čtyři dospělí a ani ne půlroční miminko.

Tělo 41letého muže, jeho 38leté manželky a čtyřměsíčního kojence našly hlídky v přízemí domu. Podle portálu tvn24.pl žena ležela na posteli přikrytá peřinou, měla přelepená ústa, svázané nohy a zranění na krku. Vedle bezvládné dvojice ležel nůž.

[chooze:article;value:500798]

​O patro výš se pak nacházela těla 73letého muže a o rok mladší ženy, rovněž s poraněním na krku.

Dveře do zadní části domu byly otevřené. Ačkoliv se tak objevovaly spekulace, že právě tudy mohl pachatel po usmrcení příbuzných uniknout, kriminalisté po důkladném ohledání místa činu došli k jiným závěrům.

Mluvčí okresní prokuratury v Poznani Łukasz Wawrzyniak v úterý agentuře PAP řekl, že podle zjištění vyšetřovatelů útočník zůstal uvnitř domu. Za hlavního podezřelého označil 41letého muže, který měl nejprve zavraždit svou rodinu a následně si vzít život. "Zabil své rodiče, pak ženu a dítě. Verze, že to mohl udělat někdo zvenčí, se nepotvrdila. Zabýváme se čtyřnásobnou vraždou a sebevraždou pachatele," poznamenal.

Co mohlo muže vést k tak hrozivému činu, kriminalisté nadále zjišťují. "Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování policie v této fázi nebude poskytovat žádné bližší informace," upozornila Smardz-Dymeková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.