Masakr v ústeckém parku. Dívka kopala druhou do břicha a do hlavy

Drama se odehrálo v jednom ústeckém parku, kde trávila čas skupina dívek. Jedna z nich si vybrala oběť a začala na ni útočit. Napadená se nezmohla na obranu. Ostatní děvčata jen přihlížela. Jedno z nich agresorku dokonce vyzývalo, aby povalenou slečnu agresorka pomočila, další vše natočila na video. To pravděpodobně poslouží policii jako důkaz a začalo se šířit na sociálních sítích. Útok končí kopanci do obličeje, ty se poškozená snaží marně vykrývat rukama, nechybí dupání na břicho či skákání na hlavu. 

Policie krátce poté, co se na případ dotazovala redakce TN.cz, už znala jméno agresorky. "Na tomto případu pracují kriminalisté. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví," oznámila Veronika Hyšplerová z Policie ČR v Ústí nad Labem.

Podle Hyšplerové policisté teď hledají napadenou dívku a také další účastníky konfliktu.

[chooze:article;value:485455]

​Podle psychologa Jana Kulhánka mají podobné útoky různé motivy. "Pro podobná videa je typické, že se šíří na sociálních sítích a jsou na nich různé potyčky a rvačky. Dříve na nich byli spíše chlapci, to se ale mění. Může to být součást nějaké kyberšikany. Často se například spolužáci na někoho po sociálních sítích domluví a toho se pak snaží ztrapnit na internetu," uvádí psycholog.

Podle něj také existují skupinky teenagerů, které cíleně pořádají bitky. "Oni se dopředu domluví, kde se potkají. Tam se perou, natáčí to a také to sdílejí na sítích. Ale toto se děje už řadu let," upozorňuje Kulhánek.

Podle jeho názoru už podobných případů spíše ubývá, protože se dříve jednalo o něco, čím bylo možné ohromit publikum. Dnes už lidé podobná videa znají a tolik je nepřekvapí. "Motivem takových napadení je totiž často jen snaha získat pozornost. Tím, že je to už trochu ohrané, si myslím, že takových aktivit více než před dvěma třemi lety nebude," uvažuje psycholog a doplňuje, že ale žádné přesné statistiky k dispozici nemá.

[chooze:article;value:467479]

​Nezanedbatelnou skupinou jsou podle něj též případy, kdy se šíří po internetu nějaké nesmyslné výzvy, které se většinou mladí lidé snaží plnit. "Pokaždé se ale jedná o to, čemu říkáme sociální patologie. A souvisí s tím rovněž otázka, jestli se má do obsahu, který se šíří na sociálních sítích, nějak zasahovat," dodává.

Jednou z možností, jak popsaným útokům či incidentům zabránit, je zapojit teenagery do nějakých zájmových kroužků, aby na podobné "neplechy" neměli čas. V Ústí funguje například Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tykadlo či Orion, který tam provozuje YMCA.

Útok nožem na ulici v Praze: Policie prozradila mrazivé okolnosti:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.