Masivní bombardování Ukrajiny: Desítky mrtvých, Rusové zasáhli i dětskou nemocnici

[chooze:gallery;value:36508]

Podle městské vojenské správy byly v Kyjevě během ruského ostřelování poškozeny obytné budovy a největší dětská nemocnice na Ukrajině Ochmatdyt. "Zasažena byla jedna z budov dětského zdravotnického zařízení," uvedl pro Ukrajinskou pravdu starosta Kyjeva Vitalij Kličko. "V tuto chvíli víme, že tři lidé byli zraněni. Jeden člověk hospitalizován," doplnil Kličkovo vyjádření web Barron's

K situaci se vyjádřil na sociální síti X i prezident Volodymyr Zelenskyj. "Lidé jsou pod troskami, přesný počet zraněných a mrtvých není v současné době znám. Nyní všichni pomáhají s odklízením trosek," napsal.

"Rusko nemůže nevědět, kam jeho rakety letí, a musí být plně zodpovědné za všechny své zločiny: proti lidem, proti dětem, proti lidskosti obecně. Je velmi důležité, aby o tom svět nyní nemlčel a aby každý viděl, co je Rusko zač, co dělá," dodal ukrajinský prezident. Celkem při útoku na Kyjev podle Kyiv Independent zemřelo devět osob, dalších 23 bylo zraněno.

Rusové v pondělí spustili jeden z nejmasivnějších útoků za poslední týdny. Kromě Kyjeva zasáhli i další ukrajinská města, jako je například Charkov, Dněpr, Kryvyj Rih či Slovjansk. Kyiv Independent uvádí, že během útoku zahynulo minimálně dvacet osob. Kvůli ruské aktivitě vyhlásilo pohotovost i Polsko, které aktivovalo vzdušnou obranu. Více informací o této vojenské akci naleznete v následujícím článku.

Masivní útok dronů na Rusko. Ukrajina se snaží zasáhnout důležité cíle, říká analytik (06/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.