Masivní ruský útok na Kyjev: V pohotovosti byly i stíhačky NATO v Polsku

[chooze:gallery;value:35229]

​Několik kyjevských čtvrtí hlásí po ruském útoku škody. "Počet zraněných vyšplhal na deset. Dva jsou hospitalizovaní, další ošetřili zdravotníci na místě," informoval na telegramu tamní starosta Vitalij Kličko.

Na ukrajinské hlavní město letělo asi 30 raket raket, které se podařilo sestřelit, sdělila ruskojazyčná verze BBC. Trosky ale dopadly na několik domů i mateřskou školku. Na několika místech hoří auta i střechy domů a hasiči musí lidi evakuovat.

[chooze:article;value:547394]

Předtím, než rakety zamířily na hlavní město, proletěly vzdušným prostorem Žytomyrské a Rovenské oblasti. Na celém území byl vyhlášen protiletecký poplach. Za poslední týdny jde o první velký ruský raketový útok na Kyjev, upozornila agentura Reuters.

"Operační velitelství ozbrojených sil dnes v noci sleduje intenzivní činnost dálkového letectví Ruské federace související s leteckými a raketovými údery na objekty nacházející se na území Ukrajiny," informovalo v noci operační středisko polské armády na sociální síti X.

"Varujeme, že byla aktivována polská a spojenecká letadla, což může mít za následek zvýšenou hladinu hluku zejména v jihovýchodní části země," dodalo.

Macron nevyloučil vyslání francouzských vojáků na Ukrajinu (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.