Moderní bydlení

Masivní výpadek operátora O2. Nefungovalo vůbec nic

"V současné době řešíme výpadek naší sítě. Na opravení intenzivně pracují naši specialisté," hlásila ráno infolinka O2. I ta ale dopoledne přestala fungovat. Společnosti ve čtvrtek ráno spadl web. Zákazníci hlásí, že nefunguje nic, tedy ani telefonování, SMS zprávy či internet. Mimo provoz jsou i pevné linky.

Podle webu Downdetector problémy hlásili nejvíce lidé v Praze. Potíže ale mají i v dalších velkých městech, jako jsou Brno, Zlín, Olomouc či Ostrava.

"Vážení zákazníci, někteří z vás se aktuálně můžou setkávat se zhoršenou dostupností mobilních i datových služeb. Na zjištění příčiny a opravě v tuto chvíli intenzivně pracují naši technici. Děkujeme za pochopení a všem dotčeným zákazníkům se velmi omlouváme," vzkázala mluvčí společnosti Veronika Zachariášová.

"Provoz se již podařilo obnovit, služby jsou již opět funkční. Všem dotčeným zákazníkům se omlouváme," dodala později. "Služby nabíhají postupně, prosíme tak o trpělivost. Doporučíme případně restart zařízení. Za komplikace se omlouváme," píše společnost lidem na sociálních sítích.

[chooze:article;value:578800]

Výpadek se týkal i virtuálních operátorů BLESKmobil a Tesco Mobile. "Řešíme momentálně výpadek systému, omlouváme se vám za vzniklé potíže," napsali shodně operátoři.

S podobným výpadkem se ve středu potýkal i Vodafone. I jeho zákazníci hlásili, že jim nic nefunguje. "Noční výměna jednoho z prvků sítě způsobila dočasnou nedostupnost našich 2G a LTE služeb. Tento prvek jsme odpojili," uvedla pro TN.cz mluvčí společnosti Kateřina Šantorová.

Společnost O2 je součástí PPF. Ta vlastní i CME, pod kterou spadá rodina Nova, včetně webu TN.cz.

Podívejte se na reportáž o totálním kolapsu. Letiště, lékárny a další firmy zasáhl technologický blackout (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.