MasterChef: Vítězná bageta má v sobě kachnu, zelí a švestky. Už se prodává

[chooze:gallery;value:33592]

Ve středečním MasterChefovi se bojovalo bezpochyby v jedné z nejlákavějších výzev jak pro soutěžící, tak i pro diváky. Ti totiž jen málokdy mohou ochutnat jídla, která amatérští kuchaři v soutěži připravují. "Toto vítězství vás dostane na mapu české gastronomie a může vám pomoci naplnit vaše sny," nechal se slyšet porotce Jan Punčochář. 

"Vítěz totiž vytvoří bagetu pro Bageterii Boulevard. Lidé ho budou poznávat. Jeho tvář bude zdobit nejednu výkladní skříň na ulicích. Bude na vás shlížet z plakátů a billboardů," lákali porotci. Poté soutěžícím zadali hodinový limit na vytvoření bagety, která bude inspirovaná tradičním jídlem z české kuchyně.  

[chooze:article;value:525983]

​Porota se nakonec rozhodovala mezi dvěma překvapivými finalisty tohoto klání. Honza měl pomalejší rozjezd v soutěži a Kuba byl sice původně jedním z favoritů, ale při vaření hodně zmatkoval a chtěl výzvu vzdát. Nakonec vyhrála Kubova bageta.

"Připravil jsem kachnu s červeným zelím, knedlíkem, vídeňskou cibulkou a švestkovou majonézou," přednesl porotě Kuba, jakou českou klasikou se inspiroval. "Patříte k jedněm z nejzkušenějších soutěžících a úplně jsem zíral, jak vás jedna bageta dokázala rozložit. To myslíte vážně, takhle upravit kachnu? Vzít kachní prso a pomlít ho," zkoušel ho porotce Radek Kašpárek. 

[chooze:article;value:526124]

​Nakonec ale jídlo porotu okouzlilo. "Kachna se moc nemele, ale ve vašem podání to chutná skvěle. Myslím, že jste udělal skvělou věc, že jste to pomlel, protože kdybyste to upekl a nakrájel na plátky, tak by se to hůř kousalo. Má to lepší chuť než nějaké maso v bagetě," doplnil Kašpárek a Kubovi se viditelně ulevilo.  

"Jsem strašně rád, že jsem tam uviděl tu kachnu a že jsem se rozhodl udělat mletou kachnu, což je absolutní blbost, a přitom je to tak šťavnaté a delikátní. Tento den byl pro mě plný emocí. Půlku času jsem ten boj nezvládal, ale nakonec z toho vznikla moje bageta, která se bude prodávat. To je prostě neskutečné," pořád tomu nemohl Kuba uvěřit.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.