Máte doma starý telefon? Pokud ano, můžete být milionáři

Skladování starých telefonů by se může královsky vyplatit. Záleží však na typu mobilu. Například nerozbalený iPhone první generace se chystá do dražby. Majitelka telefonu Američanka Karen Greenová se ho totiž rozhodla po letech prodat, uvedl web Business Insider.

Nerozbalený je proto, že ho dostala v roce 2007 jako dárek od kamarádů. Tehdejší iPhony nebyly kompatibilní s operátorem Verizon, u kterého měla Greenová již zakoupené tři telefonní linky. Místo toho, aby smlouvu rušila a hledala nového poskytovatele, rozhodla se telefon schovat.

Že jí doma leží poklad si uvědomila až ve chvíli, když zjistila, že se podobný kousek prodal za deset tisíc dolarů (218 tisíc korun). Postupem let rostl telefon na hodnotě. "Kdybych mohla počkat dalších deset let, asi bych to udělala. Jediný důvod, proč ten telefon prodávám, je ten, že potřebuji investovat do svého podnikání," prozradila Greenová.

[chooze:article;value:481275]

Obrátila se tak na aukční síň LCG Auctions. Společnost už ani nedoufala, že bude nějaká z nabídek skutečná. "Bylo to šokující, protože jsme dostali tolik falešných nabídek," pronesl ředitel společnosti Mark Montero. S aukcí prvního iPhonu v originálním obalu mají zkušenosti. V minulém roce se totiž podařilo tento model prodat za 39 tisíc dolarů (téměř 850 tisíc korun).

Telefon od společnosti Apple přitom není jediný, který se prodává za podobně vysokou částku. Například první přenosný telefon od společnosti Motorola se na aukční stránce eBay prodává i za necelé tři miliony korun. Jeho původní cena přitom byla ve Velké Británii okolo tří tisíc liber (80 tisíc korun).

O poznání nižší, ale stále poměrně vysokou cenovku, má další telefon od firmy Apple. Použitý iPhone 2G nabízí jeho majitel k odkupu za 118 tisíc korun. Za necelých devět tisíc korun se zase prodává telefon Sony CMD Z7, za osm tisíc pak odolná Nokia 6250.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.