Máte starší dům? Ministerstvo dá na renovace 55 miliard korun

Peníze bude možné získat jako zálohu, tedy dopředu, ale i zpětně. Pokud si někdo bude žádat zpětně, je pro něj důležité datum 1. ledna 2021. Na stavební úpravy před tímto datem nebude možné dotaci získat.

Kromě dotace na zateplení bude program také nabízet další výhody. Úspěšní žadatelé budou mít od ledna 2024 možnost čerpat zvýhodněný úvěr od stavebních spořitelen, což jim umožní financovat další stavební práce spojené s rekonstrukcí domu.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) doplnil, že program Oprav dům po babičce bude také poskytovat bonusy pro rodiny s nezaopatřenými dětmi. Na každé nezaopatřené dítě bude možné získat bonus ve výši 50 000 korun.

[chooze:article;value:512912]

​"Program má podpořit zejména mladé rodiny, proto rodinným bonusem ve výši 50 tisíc korun zvýhodníme každé nezaopatřené dítě žadatele. Rodiny navíc budou moci požádat o bonus i za další děti narozené v době po podání žádosti o podporu, přičemž posledním rokem možného dodatečného čerpání bonusu je rok 2030," řekl dále Jurečka.

Ministerstvo životního prostředí plánuje rozjet program v nejbližších měsících a očekává se velký zájem ze strany majitelů starších rodinných domů. Na program je připraveno 55 miliard korun. Další informace najdete zde a zde.

Program Nová zelená úsporám podpoří i pořízení fotovoltaických elektráren (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.