Moderní bydlení

Matka dítěte v kontejneru maskovala těhotenství. Prozradila ji kamarádka

[chooze:gallery;value:37701]

​"Nic na ní nebylo poznat," řekla o matce dítěte Blesku její sousedka. "Dcera říkala, že jednou prý přišla na benzínku a měla na sobě velkou mikinu. Přitom nebyla žádná zima, tak se jí prý ptala, jestli je jí zima a ona řekla, že jo," dodala. Její otec celou záležitost a to, jestli těhotenství on poznal nechtěl komentovat. 

O tom, jak proběhlo nalezení novorozence, promluvila matka zachránce. "Syn šel zrovna kolem, sice měl v plánu jít jinudy, ale něco ho nutilo to vzít kolem těch domů. Díky tomu chlapečka zachránil, zaslechl ho naříkat," uvedla. "Ležel hned na vrchu v bundě, zřejmě ta matka doufala, že ho někdo najde," doplnila.

Chlapečka se hned ujali záchranáři. "Jedná se o chlapce a dostal jméno Jáchym," uvedla policie. Pečují o něj na dětské klinice ústecké nemocnice.

[chooze:article;value:578823]

Okamžitě po nálezu začala policie pátrat po matce. Tu prozradila bunda, do které bylo dítě zabalené. Dostala ji totiž od kamarádky, která ji podle svědkyně poznala a ozvala se policii. Té se 19letá žena přiznala a nyní je obviněná z pokusu o vraždu.

Spousta lidí stále nechápe, proč dítě nedala matka do babyboxu. Podle zakladatele babyboxů Ludvíka Hessa mohlo jít o laktační psychózu.

Roli ale mohlo mít i to, že schránka je u hlavního vstupu do nemocnice hned vedle lékárny. Mohla tak mít strach, že ji někdo uvidí.

Matka novorozence nalezeného v kontejneru se přiznala. Hrozí jí výjimečný trest (16/10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.