Matka odjela na dovolenou do Karibiku, batole nechala samotné doma. Zemřelo

Ani ne rok a půl stará holčička Jailyn z amerického Clevelandu si života moc neužila. Před více než dvěma týdny se její 31letá matka Kristel vypravila na dovolenou do Portorika v Karibiku, batole s sebou ale nevzala. Z nepochopitelného důvodu se ho rozhodla nechat samotné doma. Podle kanálu News 5 Cleveland matka polici řekla, že dítěti nezajistila žádné hlídání. 

Clevelandská policie na svém webu uvedla, že žena byla pryč zhruba deset dní. Když se vrátila domů, holčičku našla v postýlce, kde ji nechala – avšak mrtvou. "Policisté v domě zasahovali 16. června 2023 kvůli neznámým problémům. Po příjezdu byla na místě záchranná služba, která konstatovala smrt roční dívky," popsala zásah policie. 

[chooze:article;value:475697]

​Dítě podle ní nemělo žádné známky traumatu, s největší pravděpodobností tak zemřelo v důsledku silné dehydratace. "Vyšetřování ukázalo, že dítě bylo přibližně deset dní ponecháno o samotě, bez dozoru a následně zemřelo. Dne 17. června byla matka dítěte Kristel Candelariová zatčena a obviněna z vraždy. Případ nadále vyšetřujeme," dodala policie. 

Podle detektiva Thelemona Powella Jr. byla postýlka plná znečištěných přikrývek a podložka byla nasáklá močí a výkaly. 

Sousedé jsou ze smrti dívenky zdrceni. Jedna z nich pro News 5 řekla, že tomu stále nemůže uvěřit. "Jailyn byla veselé dítě. Pořád se usmívala, pořád se o něco zajímala. Bylo to úžasné, báječné dítě," prozradila a dodala, že to nebylo poprvé, kdy ji matka nechala samotnou doma.

"Pořád jsme jí říkali, aby ji nenechávala samotnou. Nejen já, ale i moje kamarádka přes ulici. Ale ona ji nechávala samotnou," tvrdí sousedka. Případ je o to horší, že žena v domě nežila sama. Bydlela tam se dvěma dcerami a svými rodiči. Ti ale podle sousedů byli také na dovolené a starší dítě bylo s nimi. 

"Bylo tu kolem tolik lidí. Mohla zaklepat na dveře kohokoliv z nás a požádat nás, abychom Jailyn vzali k sobě," řekla reportérce další sousedka. "Jailyn si opravdu nezasloužila to, co se jí stalo," zakončila první z nich. 

[chooze:article;value:495750]

​Kanál News 5 zjistil, že Candelariová dokonce pracuje ve školství. "Na základě nedávných zpráv jsme s ní okamžitě ukončili pracovní poměr," uvedla Jayah Wattersová-Clarková, mluvčí společnosti The Breakthrough Schools, která je provozovatelem školy, kde obviněná žena pracovala. 

"Provádíme interní kontrolu, abychom zjistili, zda během jejího působení v našich školách nebyly stížnosti na nevhodné chování. Zůstává naší největší prioritou podpora bezpečného vzdělávacího prostředí pro naše žáky. Připojujeme se k celém Clevelandu a truchlíme nad touto hroznou ztrátou," dodala. 

Candelariová je v současné době ve vazbě na kauci ve výši jednoho milionu dolarů. Případ policie vyšetřuje jako vraždu. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.