Matka se čtyřmi promile se válela po zemi. Opilý muž se opíral o kočárek

Strážníci vyrazili do Mukařovského ulice v Praze v úterý krátce před pátou hodinou odpoledne. Na dvojici poblíž autobusové stanice Luka je upozornila žena, která měla obavu o malé dítě.

"Při příjezdu spatřili na zemi ležet ženu, vedle které stál muž a opíral se o dětský kočárek. V něm seděla asi dvouletá holčička," popsala na webu mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

[chooze:article;value:492217]

Hlídka proto okamžitě podrobila pár dechové zkoušce. U 50letého muže ukázal přístroj hodnotu tři promile. V případě 33leté ženy musel být test proveden dvakrát. S prvním výsledkem totiž nebyla dotyčná podle strážníků spokojená. "Poprvé žena nadýchala 4,12 promile, podruhé hodnota vystoupala na 4,35 promile," doplnila Seifertová.

S ohledem na silnou opilost obou dospělých strážníci kontaktovali pracovnici odboru sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) a státní policii. Té pak hlídka asistovala s předvedením lidí na služebnu.

Pro některé by taková dávka alkoholu mohla být i smrtelná. "Je to dost. Ale je to hodně individuální. Každý člověk má jinou hranici. Závisí to na genetice i tréninku. Člověk, který je zvyklý, vydrží vyšší hladinu. Jsou popisovány případy, kdy někdo přežil i 10 promile," řekl TN.cz praktický lékař Cyril Mucha.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.