Matka se snažila zachránit syna. Skočila do vody a utopila se

Tragédie se stala během procházky v městském parku. Žena se okolo úterní 17. hodiny procházela se 13letým synem okolo řeky Prosna, když se dítě znenadání rozeběhlo k řece a spadlo do vody, informuje portál Polsat News.

Žena chlapci okamžitě přispěchala na pomoc a skočila za ním. Silný proud řeky ji ale začal unášet, mamince postupně docházely síly.

"Slyšeli jsme křik a najednou jsme si všimli, že paní běží za dítětem do vody. V tu chvíli jsme volali o pomoc, protože jsme nevěděli, co křičí," popsala pro televizi TVN24 svědkyně neštěstí.

[chooze:article;value:510833]

​Patricia sledovala, jak se neznámý chlapec pokouší ženu vytáhnout. Po chvíli se mu ale ztratila pod hladinou a už ji nenašel. "Paní náhle zmizela. Chlapec po chvíli vylezl z vody a posadil se na lavičku," dodala svědkyně.

K řece vyrazili profesionální i dobrovolní hasiči a také speciální potápěčská skupina z Koninu. "Od svědků této události jsme obdrželi informaci, že se topí dítě a následně i matka dítěte. Po našem příjezdu bylo dítě na břehu, a tak jsme začali pátrat po ženě," pronesl velitel hasičů Szymon Zieliński.

Záchranná akce trvala zhruba hodinu. Několik člunů prohledávalo řeku, ale neúspěšně. Až potápěč tělo ženy vylovil.

Autistického chlapce záchranáři převezli na pozorování do nemocnice. Neměl vážná zranění a nebyl ani v ohrožení života.

Vodní záchranář radí, jak chránit děti před utonutím:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.