Matku Navalného pustili k jeho tělu. Chtějí ho pohřbít tajně, naříká

Po dlouhých tahanicích pustily ruské úřady Ljudmilu Navalnou k tělu jejího syna. Tělo opozičního politika Alexeje Navalného leží v márnici ve městě Salechardu. Navalná to oznámila ve videu, které zveřejnila na youtube.

Mrtvé tělo svého syna zahlédla v přítomnosti vyšetřovatelů a kriminologů. Na vpuštění do márnice čekala podle svých slov celý den, než jí ve středu večer povolili přístup. I tak ale mohla jít pouze bez doprovodu kohokoliv dalšího, píše portál Meduza.

[chooze:article;value:542967]

I přestože Navalnou k tělu opozičníka ruské úřady pustily, boj zdaleka není u konce. "Podle zákona by mi měli vydat Alexejovo tělo rovnou. Místo toho mě vydírají, nastavují mi podmínky. Říkají mi, kde, kdy a jak musím Alexeje pohřbít. To je nezákonné," prohlásila Navalná.

Pokud na podmínky úřadů nepřistoupí, mají hrozit tím, že tělo Navalného poškodí. "Vyšetřovatel Voropajev mi napřímo řekl: 'Čas není na vaší straně. Tělo se rozkládá.' Dívají se mi do očí a vyhrožují, že jestli nebudu souhlasit s tajným pohřbem, něco tělu mého syna provedou," dodala Navalná.

Alexej Navalnyj zemřel minulý pátek. Příčina jeho smrti zůstává stále záhadou. Oficiálním vysvětlením je embolie, existují však i domněnky o otravě novičokem nebo použití taktik KGB. Návrat těla rodině by mohl tuto záhadu objasnit.

Video z převozu těla Navalného. Má jít o záznam z bezpečnostních kamer:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.