Matyáška trápí několik vážných nemocí najednou. Má za sebou 11 operací srdce

Veselý, hravý chlapeček, který si nejraději se starším bratrem hraje na policajty a zloděje. To je sedmiletý Matyáš. Donedávna mu ale veselo moc nebylo. Matyášek má za sebou 11 operací srdce, několik zavedení tenké trubičky skrze tepnu až do srdce a oboustrannou kochleární implantaci, tedy zavedení svazku elektrod do vnitřního ucha. Díky speciálnímu přístroji sice slyší, zdravý už ale nikdy nebude.

"Rodič se nesmíří s tím, že je s jeho dítětem něco v nepořádku, že je nemocný. Já jsem si tolikrát přála, abych se s ním mohla vyměnit, abych trpěla já," řekla Matyášovi maminka Lucie Petříková.

K vadě srdce se navíc přidružily další nemoci. Matyáškovi selhaly ledviny, má centrální hypotonii, což je syndrom hadrové panenky, dysplazii kyčlí a chronickou bronchitidu. Denně bere nespočet léků.

[chooze:article;value:526546]

​"Kdybych o toho bráchu přišel, tak já už nemám nic. S kým bych si mohl hrát nebo dělat prostě takovéto věci? Brácha je jediný kluk, který mi rozumí tady doma," řekl Matyášův 11letý bratr Tadeáš.

I když celá rodina Matyáška bezmezně miluje, péče o něj je pro ni velmi finančně náročná. "Matyášovy průměrné potřeby měsíčně se můžou pohybovat kolem osmi až deseti tisíc, ať už bereme dojíždějí, drogerii, pleny, vitamíny, léky, nebo pojištění kochleárního implantátu," vyjmenovala Matyášova maminka Lucie.

Rodině dobří andělé pomáhají zhruba dva roky. Dlouho se zdráhali říct si o pomoc. "Já bych chtěla strašně poděkovat všem dobrým andělům, vlastně všem dobrým lidem, kteří jsou kolem nás," poděkovala Lucie. Dobrým andělem se můžete stát i vy, stačí se pouze zaregistrovat na internetových stránkách Dobrý anděl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.