Moderní bydlení

Maxík (3) přišel o tátu a je vážně nemocný. Pomozte mu, prosí Kohoutová

[chooze:gallery;value:33975]

Maxík měl velmi těžký začátek života. Na svět přišel o dva měsíce dříve a jeho život několikrát visel na vlásku. "Měl dvě vážné sepse, zástavy srdce, odmítal potravu a byl 20 dní na intubaci. Až po dlouhých 92 dnech nás pustili z porodnice," svěřila se Maxíkova maminka. Lékaři chlapci navíc diagnostikovali mozkovou obrnu. "Tím se rozjel nekonečný kolotoč rehabilitací, terapií a doktorů," dodala matka.

Léta Maxíkovi hradila léčbu rodina vlastními silami, život jim však obrátila vzhůru nohama další tragédie. "Před dvěma měsíci Max přišel nečekaně o tátu. Zůstala jsem sama na všechny tyto starosti a nezvládám mu zajistit potřebnou péči, aby jednou mohl žít alespoň z poloviny takový život jako my všichni ostatní," vysvětlila maminka. S chlapečkem se snaží jezdit do lázní, rehabilitovat a cvičit, ale většinu terapií pojišťovna nehradí, rozhodla se tedy požádat o pomoc.

[chooze:article;value:529998]

Příběh mladé maminky a chlapce zasáhl i herečku Bereniku Kohoutovou. Na sociálních sítích proto požádala své sledující, aby se zapojili do sbírky pro chlapce. "Když vidím, že má nějaké dítě zdravotní problémy, tak jen děkuju za to, že to mé je zdravé. A jestli je možné někomu nemocnému pomoci alespoň finančně, aby to měl jednodušší, tak je to takové minimum, co mohu udělat. Kdyby každý člověk poslal například sto korun, tak to dá třeba dohromady částku, která dokáže pomoct," svěřila se Kohoutová.

Rodina, která se momentálně vyrovnává se ztrátou tatínka, žádá o pomoc i veřejnost. Vybranými penězi by maminka chtěla zafinancovat léčbu a každodenní péči o Maxíka. "Pomůžete především Maxovi, který potřebuje neustálý režim terapií a cvičení, aby mohl dělat další pokroky a zmírnit následky dětské mozkové obrny," objasnila matka. Také chce za částku pořídit auto, kterým denně syna vozí k doktorům, po smrti tatínka totiž o to stávající možná přijdou.

Maxík s maminkou budou vděční za jakoukoliv částku, od začátku sbírky přispělo už přes tisíc lidí. Pokud chcete také pomoci, můžete tak učinit na stránkách Donio.cz.

Nemocný Martínek se brzy dočká léčby. Češi na něj vybrali přes 150 milionů korun (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.