Medvěd, který ve slovenském městě zranil pět lidí, je mrtvý. Odstřelili ho

Lovci na Slovensku úspěšně odstřelili medvěda, který 17. března terorizoval obyvatele Liptovského Mikuláše. Zvíře zastřelili v úterý ve 21:50. Město tak mohlo ukončit mimořádný stav, při kterém před šelmou potulující se v okolí varovalo, píše portál tvnoviny.sk.

Úspěšný odstřel oznámil na facebooku slovenský ministr životního prostředí Tomáš Taraba. "Na jeho identifikaci byl použitý dron s biometrií. Děkuji všem složkám na místě," napsal ministr. Dron byl pro tyto účely použitý poprvé, pro zásahovku tak šlo o první skutečný test.

[chooze:article;value:547229]

Zvíře zlikvidovali členové zásahového týmu Státní ochrany přírody. Jednat se mělo o asi 70 kilogramů těžkou medvědici, které byly podle odhadů tři roky. 

Medvěd vyvolal pozdvižení předminulou neděli, kdy vstoupil do Liptovského Mikuláše z kopců pod Tatrami na sever od města. Výsledkem bylo pět zraněných lidí, z nichž část utrpěla zranění ve snaze před zvířetem utéct, zbytek však medvěd napadl.

Zastřelit agresivního medvěda se snažili lovci přes týden. Zvíře ještě v neděli z města uteklo a v noci na pondělí ho zahlédli v okolí, šelmě se ale dařilo před lovci unikat.

Strach z medvědů na Slovensku roste. Zahlédli je na několika místech:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.