Medvěd na Slovensku pokousal houbaře. Počíhal si na něj v ovocném sadu

Medvěd pana Petra napadl v ovocném sadu mezi obcemi Malinová a Nitrianské Pravno. Muž chodí tímto místem už léta. "To nikomu nepřeju. Medvěd tam čekal. Spal a byl tam schovaný. Byl to hrozný pocit, zvíře se na mě vyřítilo, začal jsem křičet," popsal útok.

Devětačtyřicetiletý Peter se rozhodl vzít nohy na ramena, ale po pár metrech skončil na zemi. "Spadl jsem, on se mi zahryzl do stehna anebo to bylo pazourou, to nevím. Bylo to hrozně rychlé. Já jsem vstal a on se stáhl," dodal.

Nakonec se muži podařilo dostat domů a zavolat si záchranku. "Dalo mi to jasný signál: 'Tady bydlím já, to je moje teritorium,'" dodává ke strašlivému zážitku.

[chooze:article;value:521967]

Nepříjemné zkušenosti mají i klienti nedalekého centra sociálních služeb. Asi půl hodiny po útoku narazili na medvědici s mláďaty. "Na jedné straně medvěd, na druhé mladé. My jsme na nic nečekali a utíkali pryč," popsal svědek události. To vše vzdušnou čarou asi kilometr od místa, kde medvěd napadl pana Petra.

Do oblasti vyjel i speciální ochranářský zásahový tým. V ovocném sadu našel medvědí stopy a exkrementy. "Je ještě teplo a všechno se posunulo, takže jsme mysleli, že medvědi budou klidnější. Ale pořád chodí a hledají zásoby," doplnila Zuzana Badová ze Zásahového týmu pro medvěda hnědého.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.