Medvěd se houbaři zahryzl do obličeje. Umíral bratrovi v náruči

Obrovská tragédie, při které zahynul třiašedesátiletý Stanislav, se stala uplynulý víkend v lesích u slovenského Liptova. Stanislav se měl vydat na houby společně se svou rodinou. Ani ve snu by je nenapadlo, co se stane. 

Zpočátku podle informací Nového Času měli sbírat houby v Račkové dolině. Následně chtěli zkusit štěstí i v dalších lokalitách. Stanislav se proto společně s 67letým bratrem, manželkou a s dospělými dětmi vydal na houby do porostů nad Liptovskou Kokavou.

Právě v katastrálním území obce Hybe na Stanislava kolem 11. hodiny zaútočil medvěd, a to zrovna ve chvíli. když přeskakoval vyvrácené stromy. Zakousl se mu do obličeje i stehen, popsal web Topky.sk

[chooze:article;value:577460]

​Okamžitě mu přišli na pomoc členové rodiny. Stanislav z posledního dechu prosil o pomoc, ale jeho zranění byla velmi vážná a zemřel v náručí svého staršího bratra, který se mu snažil pomoci. 

Na pomoc se vydali záchranáři. "Záchranářský vrtulník z Popradu letěl na pomoc muži, kterého napadl medvěd. Po přesné lokalizaci místa neštěstí byla přímo z paluby vysazena lékařka ke zraněnému. Medvěd při útoku zasáhl 63letému muži jednu z hlavních tepen dolní končetiny. Došlo k masivnímu krvácení a zastavení oběhu," popsala mluvčí letecké záchranné služby ATE Zuzana Hopjaková.

Stanislav a jeho manželka byli vášniví milovníci turistiky. Milovali také svou rodinu a teprve měsíc se stihli radovat z narození vnoučka. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.