Medvěd ve Slovinsku napadl pejskaře. Zvíře po útoku uteklo do lesa

Incident se odehrál ve středu kolem půl osmé ráno u obce Želimelj která leží zhruba 20 kilometrů od Lublaně. "Ministerstvo bylo informováno, že medvěd dnes ráno v lese napadl 57letého muže a kousl ho do nohy. Po projednání jsme dospěli k závěru, že po něm nezahájíme pátrání ani ho neodstřelíme," citoval portál RTV Slovenia tamní resort.

Dotyčný člověk je naštěstí mimo ohrožení života. Podle úřadu se se zvířetem potkal v oblasti, kde zrovna probíhá kácení. Medvěd po útoku utekl ihned zpět do lesa.

[chooze:article;value:473528]

Událost ale ještě daleko více rozvířila debatu, zda by úřady neměly nechat část medvědů odstřelit. Mnozí požadují snížení počtu z přibližně 1 100 na 800, píše web The Washington Post.

Střetů s medvědy ve Slovinsku přibývá. Minulý týden se na silnici mezi obcemi Škofljice a Turjak srazila dvě auta se zvířaty. V prvním případě medvěd nepřežil, ve druhém se zraněné zvíře vrátilo zpět do lesa.

Medvěd na konci března zaútočil také na Slovensku. 55letého muže kousl do ramene a do boku, zraněného museli záchranáři převézt do nemocnice. Podrobnější informace najdete v tomto článku na TN.cz.

Otce a syna na Slovensku přepadl medvěd. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.