Medveděv bouchl do stolu. Západ nás chce zničit, ale bude to naopak, tvrdí

Putinova pravá ruka Dmitrij Medveděv má už několik měsíců za úkol burcovat Rusy k tomu, aby vnímali západní státy jako hrozbu. Bývalý prezident a současný místopředseda ruské bezpečnostní rady k tomu využil i sobotní Den národní jednoty, který je oslavou vyhnání Poláků z Kremlu z roku 1612.

"Mezietnický mír, vzájemný respekt různých národů a vyznání, soudržnost a jednota tváří v tvář společnému nepříteli byly vždy jádrem ruského státu," napsal Medveděv na telegram. "Vždy bylo dost lidí, kteří chtěli rozsévat zlo a nenávist, rozdělovat lidi a ničit tuto zemi. Nepřátelé na nás útočí po staletí a snaží se destruovat ruskou státnost zevnitř i zvenčí," pokračoval.

[chooze:article;value:528171]

Je to přitom Rusko, které rok a půl agresivně útočí na sousední Ukrajinu. Západ napadené zemi poskytuje pomoc.

Přesto Medveděv blouzní o tom, že Evropu a Spojené státy americké ruský lid porazí. "Jen odvěká moudrost našich lidí – pravoslavných, muslimů, židů a buddhistů – nedovolila, nedovoluje a nedovolí, aby nad naší zemi vládlo zlo. Tak pojďme vyhrát!" uzavřel.

Tento týden je to už podruhé, co se Putinův politický spojenec obouvá do západního světa. Ve čtvrtek nevyloučil vojenskou konfrontaci s Polskem, připomíná web Polsat News. "Polsko pak bude hrát roli 'evropské hyeny', která rozpoutala třetí světovou válku," prohlásil.

Putin přišel před kamery s napuchlým obličejem. Zdálo se, že usne (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.