Medveděv mluví o útoku na Polsko. Bude z toho třetí světová, předpovídá

Bývalý ruský prezident napsal článek pro list Rossickaja Gazeta při příležitosti sobotního Dne národní jednoty. Svátek, který vznikl v roce 2005, oslavuje vyhnání Poláků z Kremlu v roce 1612.

A bývalý ruský prezident se do svého západního souseda opřel, upozornil web polsatnews.pl. "Bezprostředně poté, co Rusko v únoru 2022 zahájilo speciální vojenskou operaci na Ukrajině, se Polsko stalo jedním z nejzuřivějších členů NATO a EU, hlásající plnou podporu krvavému kyjevskému režimu a tvrdou konfrontaci s naší zemí," postěžoval si na podporu napadené země po ruské invazi.

Varuje tedy před dalekosáhlými důsledky pro celý svět. "Posilování polské armády a polská vojenská přítomnost na Ukrajině by mohly vyvolat přímou konfrontace mezi Varšavou, Běloruskem a Ruskem," napsal. "V tomto případě bude spojenecká skupina adekvátně reagovat, aby zabránila hrozbám, které pocházejí ze zlých ambicí polského establishmentu," dodal.

[chooze:article;value:527074]

Medveděv zároveň straší ještě větším konfliktem. "Polsko pak bude hrát roli 'evropské hyeny', která rozpoutala třetí světovou válku," uvedl.

Není to poprvé, co Medveděv rétoricky útočí na Polsko i ostatní spojence Kyjeva včetně Česka. Často také zdůrazňuje, že má Rusko jaderné zbraně a ospravedlňuje agresi na Ukrajině.

"Vyměňte si mozky!" Putin dříve odmítal změnu ústavy, pak se mu hodila (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.