Moderní bydlení

Medveděv nařídil zavraždit italského ministra obrany, tvrdí tajné služby

Patnáct milionů dolarů, přes 340 milionů korun, si měli vydělat nechvalně proslulí wagnerovci za vraždu italského ministra obrany Guida Crosetta. Atentát si u nich údajně objednal místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv.

Píše o tom italský list Il Foglio, který se odvolává na několik zdrojů z tajných služeb. Crosetta měli zlikvidovat žoldáci z buněk v Srbsku nebo Estonsku.

Odměnu za ministrovu hlavu prý Medveděv vypsal kvůli jeho kritickým výrokům vůči Moskvě. Crosetto prohlásil, že pokud ruské tanky vjedou do Kyjeva, "začne třetí světová válka". Medveděv ho pak označil za blázna.

[chooze:article;value:495289]

Existují však indicie, že si ruský exprezident a pravá ruka Vladimira Putina Crosettovu likvidaci objednal ještě předtím, upozornil portál PolsatNews. V takovém případě by jeho motivem byla zřejmě provokace Západu nebo pokus o narušení evropské jednoty v podpoře Ruskem napadené Ukrajiny.

Crosetto na twitteru vzkázal, že se nebojí, a sdílel tam dokonce svoji polohu. Je na návštěvě japonského Tokia.

"Jsem naprosto v klidu. To, co se objevilo na různých stránkách, je jedna z mnoha informací, které přicházejí každý den z různých zdrojů a které naše úřady prověřují. Jsem si jistý, že to nikdy nepřeroste v nic víc než pouhé výhrůžky," napsal ministr obrany Itálie.

Wagnerova skupina je ruská soukromá armáda, která plní úkoly, které by ta profesionální provádět nemohla. Její příslušníci v minulosti operovali v Sýrii, od loňského února jsou nasazení i na Ukrajině.

Putin přichází o důležité spojence. Dvě země se obrací k Rusku zády:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.