Medveděv připustil vítězství Ukrajiny. Vysvětlil ale, co bude po válce jinak

Rusové poprvé připustili, že válka na Ukrajině může skončit jejím vítězstvím. Nebude to ale znamenat návrat před únor 2022, napsal na telegramu ruský exprezident a místopředseda bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv.

"Generální tajemník NATO prohlásil, že Ukrajina zvítězí jako suverénní nezávislý stát. Neřekl ale nic o její územní celistvosti. Možná vyhraje, ale zjevně s novými, značně osekanými hranicemi. S takovouto nezávislostí pak může usednout k jednacímu stolu. To už je pokrok," uvedl Medveděv.

[chooze:article;value:477446]

Kreml ale evidentně znepokojuje západní podpora, o kterou se Kyjev opírá. Putinova pravá ruka už poněkolikáté osočila NATO z porušování mezinárodního práva, jehož meze přitom opakovaně překračuje moskevský režim. "A sledujeme i neustálé zpátečnictví, a to v tom, že arogantní povýšenci z NATO neustále zapomínají na státní převraty provedené jejich organizací v suverénních zemích po celém světě, na sesazené legitimně zvolené hlavy států a zavražděné desetitisíce civilistů. Seniorů, žen, dětí," pokračoval Medveděv.

Válku na Ukrajině rozpoutali na začátku letošního roku Rusové pod záminkou údajného útlaku ruských občanů v Doněcké a Luhanské oblasti. Ty v září spolu s Chersonskou a Záporožskou oblastí Moskva anektovala. Odvolávala se na protiprávní a zmanipulovaná referenda.

[chooze:article;value:477382]

Ruská propaganda se snaží konflikt vykreslovat jako střet se Západem, který k tomu zneužívá ukrajinské území, upozornil portál Ukrinform.

"NATO od okamžiku svého vzniku opakovaně prokázalo svou čistě uzavřenou korporátní podstatu, jednající v zájmu hrstky anglosaských zemí a jejich nohsledů. V zemích NATO přitom nežije ani 13 procent světové populace. Civilizovaný svět tuto organizaci nepotřebuje. Musí coby zločinecká entita učinit pokání před lidstvem a pak se rozpustit. Ale ani nejvyšší pontifex je nezvládne zbavit hříchů," uzavřel Medveděv.

Ukrajina získala nečekaného spojence. Medveděv hrozí těžkými důsledky (10/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.