Medveděv se kvůli válce pustil do další země: Zapomínáte na Nagasaki a Hirošimu!

Zatímco před válkou na Ukrajině byl někdejší ruský prezident a premiér Dmitrij Medveděv téměř zapomenutým politikem, v posledních měsících je místopředseda bezpečnostní rady jedním z hlavních hlasů ruské propagandy.

A ihned poté, co si tento týden vzal bývalý vládce Kremlu na mušku Českou republiku kvůli modernizaci tanků T-72 pro Ukrajinu, pustil se do amerického prezidenta Joea Bidena a japonského premiéra Fumia Kišidy kvůli jejich společnému setkání.

[chooze:article;value:483856]

​Biden je sice úhlavním nepřítelem Ruska kvůli podporování Ukrajiny, nejnověji ale s japonským předsedou vlády vydal prohlášení, které na svých stránkách zveřejnil Bílý dům. A to Medveděva doslova rozpálilo doběla.

"Rusko pokračuje v nespravedlivé a brutální agresivní válce proti Ukrajině. Celkově tato situace vyžaduje, aby Spojené státy a Japonsko pokračovaly v posilování spolupráce," uvádí mimo jiné dokument, jenž je trnem v oku Moskvy. Z prohlášení mimo jiné vyplývá, že Spojené státy budou intenzivněji spolupracovat s Japonskem na vylepšování společné obranné strategie.

[chooze:article;value:480498]

​"Jednoznačně prohlašujeme, že jakékoli použití jaderných zbraní Ruskem na Ukrajině by bylo neospravedlnitelné. A budeme i nadále podporovat Ukrajinu tváří v tvář odporným útokům Ruska na kritickou infrastrukturu," uvádějí lídři Japonska a USA.

To Medveděva vyvedlo z míry natolik, že jednání zmíněných politiků označil za ostudu. "Jen se nad tím zamyslete. Hlava japonské vlády ve své ponižující submisivní extázi mluví o Rusku a zrazuje památku stovek tisíc japonských občanů, kteří zahynuli při amerických útocích jadernými zbraněmi na Hirošimu a Nagasaki," uvedl ruský politik a podle agentury TASS nezapomněl připomenout, že Spojené státy jsou zatím jedinou zemí světa, která použila jaderné zbraně k bojovým účelům.

Kišida měl podle Medveděva "požadovat pokání" za to, že na sklonku 2. světové války Američané použili jaderné zbraně proti Japonsku. "Kišida je pro Američany jen sluha. A služebnictvo nemůže mít odvahu. Japonce lze pouze litovat. Pojem 'čest' není této generaci japonských vazalů vlastní," pustil se bývalý ruský prezident do hlavy státu, se kterým vede Rusko dlouholetý spor o jihokurilské ostrovy. Část souostroví totiž anektoval v roce 1946 Sovětský svaz. Po ruském vpádu na Ukrajinu začala Země vycházejícího slunce svůj nárok na toto území znovu připomínat.

Ukrajina získala nečekaného spojence. Medveděv hrozí těžkými důsledky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.