Medveděv se utrhl ze řetězu. Nastane totální zkáza, předpovídá

Konec ruské agrese na Ukrajině je stále v nedohlednu. I proto před časem vyrazil do Spojených států amerických jednat o další finanční podpoře pro svůj stát prezident Volodymyr Zelenskyj. Jeho schůzka s americkou hlavou státu Joem Bidenem v Rusku tedy budila vášně.

Ostře se do obou prezidentů pustil ruský politik Dmitrij Medveděv. Ten o Bidenovi napsal na sociální síti telegram, že je to "starý muž s jasnými známkami postupující demence". Zelenského zas označil jako ukrajinského žebráka.

Medveděv ve svém příspěvku vysvětloval, co podle jeho nepřátel znamená pro Kyjev vítězství. Za jeden z bodů určil to, že by měla Ukrajina zůstat nezávislým státem. "Vítězstvím je už to, že 'země' prostě bude dál existovat, nezmizí z mapy světa. Na hranicích a suverenitě nezáleží," začal bývalý ruský prezident.

[chooze:article;value:532802]

Jeho druhým bodem byla schopnost Ukrajinců se dále bránit. "Jen bránit. A pouze dnes, ne zítra. Žádné protiútoky. Žádný pohyb vpřed. Bez ohledu na následky. Například 'bránit se' na stejných hranicích Lvova se starými tanky s malým množstvím další techniky a prostředků k vítězství," pokračoval Medveděv. To by pro zemi, která se téměř dva roky brání nevyprovokované ruské agresi, znamenalo absolutní zkázu.

Medveděv tvrdí, že se z ruské strany nejedná o agresi, ale preventivní reakci na chování NATO. Ukrajinci podle něj nejsou schopni Rusko odstrašit sami a potřebují k tomu spojence. "Samozřejmě vědí, že ruské ozbrojené síly budou neonacisty i nadále drtit. Je to nevyhnutelné," připojil.

"K tomu si připočtěte hloupý chechot dědečka se zmateným výrazem při odpovědi na otázku o vítězství Ukrajiny. Myslím, že po takovém 'úspěchu' si ten banderovský šašek z frustrace a impotence udělal v letadlo rovnou drogovou párty," uzavřel svůj útok na prezidenty Ukrajiny a USA Medveděv.

[chooze:article;value:533132]

Lídři evropských zemí mezitím v pátek shodli na předloženém návrhu rozpočtu EU, který počítá s pomocným balíčkem 50 miliard euro (více než 1,2 bilionu korun) pro Ukrajinu. Ten ale zablokovalo Maďarsko. "Jeden lídr, Švédsko, to potřebuje prokonzultovat se svým parlamentem, což je v souladu s obvyklým postupem pro tuto zemi. Jeden lídr (maďarský premiér Viktor Orbán, pozn. red.) se dohodnout nedokázal," řekl podle webu The Guardian předseda Evropské rady Charles Michel. 

"To znamená, že se k této záležitosti vrátíme na začátku příštího roku a pokusíme se dosáhnout shody," dodal Michel.

Putin řekl, na co všichni čekali. Stanovil tři podmínky konce války na Ukrajině:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.