Medveděvovi se líbí plán Macrona. Vojáky pošleme zpátky v rakvích, prohlásil

Bývalý ruský prezident se vyjádřil k úternímu tvrzení ředitele ruské zahraniční zpravodajské služby Sergeje Naryškina o tom, že se Francie již připravuje na vyslání dvou tisíc vojáků na Ukrajinu. Francouzský vojenský personál už tam podle něj delší dobu neoficiálně je. Někteří vojáci měli být údajně zraněni nebo zabiti, píše agentura TASS.

Podle Medveděva by byla likvidace francouzských vojáků pro ruské ozbrojené síly sice kritickou, ale nijak obtížnou misí. "Ve skutečnosti by pro náš úspěch bylo hezké, kdyby neklidní Francouzi poslali do Banderlandu pár pluků," napsal Medveděv na telegramu.

Pro Rusko by to podle něj prý bylo velmi přínosné a francouzské vojáky by posílalo zpět v rakvích. "S tolika rakvemi, které budou dodány do Francie z cizí vzdálené země, není možné skrýt masovou smrt profesionálního vojenského personálu," stojí v příspěvku. "Navíc už dál nikdo nemůže tvrdit, že to jsou žoldáci, kteří si sami volí svůj osud a mají právo na život," zdůraznil Medveděv.

[chooze:article;value:547285]

Na telegramu označil francouzské vojáky za nešťastníky a zdůraznil, že otázka jejich systematického ničení bude pro ruskou armádu dokonce prioritou. "Jejich zničení bude prioritou a velkolepým úkolem našich ozbrojených sil," uvedl. 

Plán francouzského prezidenta Macrona pak přirovnal ke gilotině. "Pro kohouty z francouzského vedení se to bude rovnat gilotině. Rozzlobení příbuzní a zlí zástupci opozice, kterým bylo řečeno, že Francie není ve válce s Ruskem, je rozsekají na kusy," napsal Medveděv. Dalším evropským státům, které by měly podobné záměry, to prý dá velkou lekci. "Pro další neposedné tupce v Evropě to bude dobrá lekce," uzavřel.

Francouzský prezident Emmanuel Macron plní titulky světových médií od konce února. Tehdy jako jeden z prvních světových politiků začal otevřeně mluvit o vyslání vojsk členských států NATO či Francie na Ukrajinu a jeho rétorika je stále ostřejší.  

Nesmíme být slabí, burcoval Macron. Putinovi hrozí vysláním vojáků Francie:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.