Moderní bydlení

Medvědice potrhala tříletou dívku. Úřady nechaly zvíře utratit

K útoku mělo dojít v neděli kolem desáté hodiny večer v kempu nedaleko Yellowstonského národního parku. Medvědici měly přilákat odpadky a chladící box s potravinami.

"Pravděpodobně si zvykla na jídlo i na lidi, takže se vracela na místa, kde se lidé vyskytují. Jiné medvědy by jejich přítomnost odradila," uvedli zástupci Fish, Wildfire and Parks v Montaně (FWP) v tiskové zprávě.

[chooze:article;value:569257]

Dívku s vážnými zraněními převezli záchranáři do nemocnice. Poté, co byl kemp evakuován, nastražili zaměstnanci FWP pasti. Nakonec se jim medvědici podařilo ulovit. "Byla chycena v pondělí 12. srpna a následně zastřelena," upřesnila FWP.

Medvěd baribal útočí na lidi pouze zřídka. Pokud se ale cítí ohrožen, může být nebezpečný. Deník Independent upozorňuje na případ ženy z Kalifornie, která minulý rok zemřela po útoku tohoto druhu medvěda ve svém domě.

[chooze:article;value:568001]

V rámci preventivních opatření by tak lidé měli uchovávat potraviny a vše, co voní, mimo své stany, odpadky odnášet do kontejnerů, které jsou proti medvědům odolné nebo je řádně zlikvidovat jinde a dodržovat nařízení řídících orgánů o skladování potravin.

Nezvaná návštěva ve vířivce. Čechy vyděsila medvědice i s mláďaty (07/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.