Megapokuta pro piráta silnic. Za rychlou jízdu měl zaplatit 33 milionů

Když muž z města Savannah v americké Georgii otevřel před několika dny dopis od soudu, nejspíš se mu zatočila hlava. Byla v něm totiž výzva k uhrazení pokuty. Soud měl jasné důkazy, že muž v září překročil nejvyšší povolenou rychlost, když hnal své auto tempem 145 kilometrů v hodině na místě, kde byla povolena jenom devadesátka.

Částka, kterou ale měl podle rozhodnutí soudu uhradit, však zdaleka převyšovala jeho očekávání i finanční možnosti. Pokuta totiž dosahovala neskutečných 32,8 milionu korun. Když zavolal soudu, aby se přesvědčil, že nejde o chybu, dostal jen odpověď, že musí pokutu buď zaplatit, nebo v prosinci stanout před soudem, píše portál ABC News.

[chooze:article;value:524595]

Věc se ale nakonec podařilo vyřešit. Za astronomickou pokutou údajně stála chyba v softwaru, který automaticky vygeneroval náhodné číslo jako dočasného zástupce. Nejvyšší pokuta, jakou lze za překročení rychlosti v Georgii dostat, činí zhruba 23 tisíc korun.

Soud už údajně pracuje na úpravách generování pokut. "Nechceme používat vysoké částky jako strašáka, aby se lidé dostavili k soudu, i když řidič od našich pracovníků slyšel něco jiného," omlouval se podle agentury AP mluvčí města Savannah Joshua Peacock.

Většina kamionů jezdí přetížená. Na Vysočině dostal řidič rekordní pokutu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.