Meghan v Africe překvapila. Zjistila, že má nigerijské předky

Harry i Meghan dokazují, že je o ně ve světě zájem, i když už nejsou součástí královské rodiny. Program jejich první oficiální cesty po Nigérii byl velmi nabitý. Manželé ale vše zvládli s dobrou náladou.

Kromě návštěvy školy, kterou podporuje jejich nadace, nebo vojenského rehabilitačního centra pro válečné veterány stihli i několik sportovních událostí. Harry totiž do Nigérie přijel hlavně propagovat sportovní hry Invictus Games, které založil a letos slaví desetileté výročí.

"Sport má obrovskou sílu a může měnit životy. Sport lidi sbližuje a vytváří celé komunity, neexistují v něm žádné bariéry," prohlásil princ Harry. 

[chooze:article;value:555058]

Zahraniční média si samozřejmě tradičně všímají i zevnějšku vévodkyně. Meghan za tři dny vystřídala celou plejádu outfitů. Pro setkání s místními ženami na speciálním summitu zvolila červené šaty na ramínkách. Mnohé překvapila svým projevem. Ukázalo se, že má nigerijský původ.

"Až když jsem tady, tak jsem pochopila, co to znamená mít nigerijské předky. Lidé mi tady říkali, že je to vůbec nepřekvapilo. A je to pro mě velký kompliment. Nigerijské ženy jsou statečné, krásné a odvážné," sdělila Meghan.

Podle některých zahraničních médií ale dělají vévodové reklamu hlavně sami sobě. V roce 2020 se totiž odstěhovali do Spojených států, odkud Meghan pochází, a vzdali se královských povinností i výsad, včetně pravidelné královské renty.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.