Meghan zesměšnila zesnulou královnu. Její výrok zarazil i Harryho

Šok, znechucení, zlost –⁠ tyto emoce vyvolaly výroky Harryho a Meghan v jejich dokumentární sérii služby Netflix, kde spustili lavinu útoků na královskou rodinu včetně zesnulé Alžběty II. Ze tří dílů, které byly zatím odvysílané, se britská média zaměřila zejména na okamžik, kdy Meghan zesměšnila bývalou panovnici, když posměšně přehrála scénku z jejich seznámení.

"Vzpomínám si, jak jsme jeli autem a on (Harry, pozn. red.) říká: 'Víš, jak se dělá pukrle, že?' Myslela jsem si, že je to vtip. Pak jsem si začala uvědomovat: 'Tohle je velká věc. Američané to pochopí. Máme středověk, večeři a turnaje.' Takové to bylo," popsala své tehdejší myšlenky a poté se přehnaně uklonila, zatímco se smíchem pronesla: "Těší mě, Vaše Veličenstvo."

https://twitter.com/ClownWorld_/status/1600933623028273152?s=20&t=wBU3rUAkP6th73f1lTVUsw

​Expertka na řeč těla Judi Jamesová pro deník Mirror scénu zhodnotila a prozradila, že zatímco Meghan se náramně bavila, Harry se necítil příliš komfortně. "Trvalo to osm vteřin, takže to byl dlouhý vtip. Na Harryho vážném výrazu se nezměnilo nic až do konce, kdy se lehce, ale nevesele zasmál," vysvětlila Jamesová. 

[chooze:article;value:478306]

"Když Meghan řekla 'Vaše Veličenstvo', což je přímá narážka na zesnulou královnu, zdá se, že v očích Harryho zašla příliš daleko, a tak rychle sklonil hlavu a částečně zakryl svou tvář, což naznačuje jistý diskomfort," pokračuje Jamesová.

Stížnosti na rasismus

Na čem se však manželský pár shoduje, je tvrzení, že královská rodina je rasistická, což se projevilo na jejím přístupu k Meghan. Ta si stěžovala na rasismus již dříve a Harry ji nyní v dokumentární sérii podpořil. Uvedl, že se s ní kvůli barvě její pleti zacházelo jinak. Zároveň svému bratrovi Williamovi a otci Karlovi III. vytknul, že se oženili se ženami, které splňují normy, místo toho, aby se řídili vlastním srdcem.

Podle Mirroru Williama tyto výroky rozzuřily a mnozí členové královské rodiny se po odvysílání prvních dílů domnívají, že pro Harryho a Meghan už neexistuje cesta zpátky. Williamovu zlost umocnil fakt, že v dokumentární sérii byly použity záběry z rozhovoru s princeznou Dianou z roku 1995, který podle něj neměl být už nikdy vícekrát odvysílaný. Doposud se domníval, že se na tom s Harrym shodli.

[chooze:article;value:477614]

Jak upozornil deník Daily Mail, natáčení začalo již v roce 2020 a skončilo v srpnu letošního roku, tedy v době, kdy Harryho prarodiče královna Alžběta a princ Philip trpěli vážnými onemocněními a zbývaly jim poslední chvíle života. "Je to zbabělé. Spousta lidí je ráda, že královna už není mezi námi a nemusí to vidět," řekl deníku zdroj z královské rodiny.

Vzdejte se titulů, vzkazuje poslanec

V reakci na dokument se dokonce objevily výzvy, aby se Harry a Meghan vzdali svých titulů. V čele těchto výzev stojí britský poslanec Bob Seely, podle kterého by jim měly být odebrány, pokud to neudělají dobrovolně.

"Pokud se Harrymu monarchie nelíbí, nemusí být její součástí, ale ať nepoužívá své tituly a neničí tuto instituci. Vévoda a vévodkyně se stanou panem a paní Windsorovými a mohou žít v soukromí až do konce života, zatímco řádní členové královské rodiny mohou dál sloužit našemu národu, jako to dělají William a Kate," napsal pobouřený Seely na twitteru.

První otevřený rozhovor o životě v královské rodině Harry a Meghan poskytli loni na jaře, kdy vévodkyně přiznala, že myslela na sebevraždu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.