Měl znásilnit školačku a shodit ji v pytli ze srázu. Mladík u soudu dostal 19 let

[chooze:gallery;value:35672]

​Krajský soud v Plzni poslal ve středu na 19 let do věznice se zvýšenou ostrahou Viktora Veselovského (19), který podle obžaloby znásilnil a pobodal patnáctiletou školačku. 

Otřesný případ se stal loni v srpnu. Dvojice se údajně znala už dříve, v době, kdy dívce nebylo ještě 15 let, měli mít spolu několikrát pohlavní styk. Pak se ale rozešli. Mladíkovi se to zřejmě nelíbilo a nehodlal se s tím smířit. Proto se téměř po roce rozhodl, že si ho vynutí jinak. 

Bývalou přítelkyni proto vylákal k řece v Plzni-Lobzích. Přinesenou lepicí páskou ji měl spoutat, povalit na zem a znásilnit. "V batohu měl s sebou také igelitové pytle, zalamovací nůž, další nůž a lahev roztoku Savo," řekl během líčení státní zástupce Jiří Richtr.

O chvíli později dívku podle spisu odvedl do nedalekého lesa, kde ji přinutil k orálnímu sexu. Pak ji pořezal a bodl nožem do krku. Naštěstí byla jeho oběť natolik duchapřítomná, že po pobodání úspěšně předstírala, že je mrtvá. Podle obžaloby ji takto nehybnou zabalil do pytle, polil savem a shodil ze srázu. Podchlazené zraněné dívce se podařilo zavolat pomoc až druhý den ráno. 

[chooze:article;value:551052]

Před soudem Veselovskyj přiznal jen pohlavní zneužití, to, že dívku znásilnil, ale odmítl. Podle jeho výpovědi šlo o dobrovolný sex. "Necítím se vinen," řekl už v pondělí. Soudní znalci ale uvedli, že mladík je pro společnost nebezpečný a má sklony k násilí. Podle nich by měl být po propuštění pod dohledem sexuologa. 

Krajský soud mladíka shledal vinným a udělil mu 19letý trest ve vězení. Podle rozsudku musí také dívce zaplatit 484 779 korun jako odškodné a zdravotní pojišťovně dalších 23 120 korun. Rozsudek nenabyl právní moci, odsouzený i státní zástupce se mohou proti verdiktu odvolat.

Viktor Veselovskyj pochází z Ukrajiny a s rodině žije v Česku pět let, má tu i trvalý pobyt. V tuzemsku chodil do základní školy, střední školu nedokončil. Bydlel na ubytovně. 

Otřesný případ z loňského srpna si připomeňte v reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.